Igår slängde jag ihop en himla god (enligt mig själv och Jocke i alla fall) köttfärspaj. Tyvärr finns den inte dokumenterad på bild, eftersom jag kom på att jag skulle fota när den var uppäten. :(
Måtten är som vanligt väldigt ungefärliga och räcker till en rund pajform.
Botten:
3 ägg
1 liten burk naturell keso (ej light)
1.5 msk fiberhusk (finns i "glutenhyllan" i välsorterade mataffärer)
1 tsk bakpulver
lite smält smör
Fyllning:
500 gram köttfärs
8 (eller nåt sånt) skivor bacon
2 gula lökar
grädde
chilipulver
salt
paprikapulver
ost
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med fyllningen och gör botten allra sist. Bryn köttfärsen i smör i en panna, och det strimlade baconet i en annan. När köttfärsen är brynt lägger du i hackad lök och baconet. Häll på grädde och kryddor och låt puttra en stund.
Blanda ihop keso och ägg. Häll i fiberhusk, bakpulver och till sist smöret. Häll smeten i pajformen och förgrädda i 15 minuter.
Lägg i fyllningen och toppa med ost. Ställ in pajen i ugnen tills osten har smält.
Servera med valfri sallad.
MUMS!
Tack och tjing
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar